Thollef Thorsnes

 

Hjem Om Tollef Thorsnes Undervisning Utstillinger Utsmykninger Bøker & Artikler Filmer Galleri Kontakt
                 

In Transit no Borders - Akershus slottskirke

In Transit no Borders i Akershus slottskirke 26. oktober 2016.

Allmennlegeforeningens konferansedager i 2016, primærmedisinsk uke, hadde blant annet søkelyset på massemigrasjon og globalisering. I den forbindelse ble jeg invitert med kunstprosjektet In Transit no Borders. Det handler om å kjempe for menneskeverd i møte med masseemigrasjon, til tross for dystre menneskeskapte katastrofer, både med natur, miljø, terror og krig. Uttrykksmessig arbeider jeg ofte serielt med stedsspesifikke handlingsbaserte objekter hvor materialitet, readymades, tekst og performative handlinger samvirker.

Samtidig med utstillingen holdt Barokkanerne konserten «Fløytekarameller» med fløytisten Ingeborg Christophersen som solist.

Til kirkeskipet/-rommet har jeg laget en installasjon med «reisekister». Hver «reisekiste» har ulikt tema med tidshistoriske kjennetegn, fra 350 år tilbake og inn i vår egen samtid.

I tillegg til denne serien med «reisekister», har jeg laget en serie med «fendere», «bøyer», «pullere», «frø» og «timeglass». Ved siden av at begrepene fender, bøye, puller og timeglass kan tenkes billedlig om i seg selv, har hvert enkelt objekt ulikt uttrykk. En av «fenderne» er for eksempel potent og fyldig med en innfelt barnetegning av en glad sommerfugl, mens en annen «fender» er sammentrykt som pga av stort press og har innfelt en barnetegning med en person som kjemper i uvær.

 

 

 

 


© 2016 Tollef Thorsnes. All Rights Reserved.
Hjem | Om Tollef ThorsnesUndervisning | UtstillingerUtsmykninger | Bøker & artikler | FilmerGalleri | Kontakt
Laget av Lundh Media