Thollef Thorsnes

 

Hjem Om Tollef Thorsnes Undervisning Utstillinger Utsmykninger Bøker & Artikler Filmer Galleri Kontakt
                 

Paradisvandring - et utstillingsprosjekt i Frogner kirke i Lier

 

Tittelen på denne utstillingen er «Paradisvandring». Tittelen spiller på flere forhold. Det ene er selve Paradisbakkene i Lier, som er et 350 år gammelt veiminne.  Som referanse til dette har jeg laget en «reisekiste/benk» med et innfelt rasteplasstegn, sammen med et foto av et gammelt maleri som viser utsikten fra Paradisbakkene. Sammen med denne innfellingen er det også lagt inn en gammel togbillett fra Lier til Egge.

Tittelen spiller også på at Frogner kirke ligger sentralt plassert langs en av våre gamle og sentrale ferdselsårer – og kirken er jo et bygg som kan gi forankring, håp og påfyll, en smak av Paradis på reisen. Og så er det jo selve kirkerommet, som med sin korsform har utgangspunkt for den kjente leken med å hoppe paradis. Til kirkeskipet/rommet har jeg derfor laget en installasjon med til sammen fem «reisekister». Hver «reisekiste» har ulikt tema med tidshistoriske kjennetegn, fra 350 år tilbake og inn i vår egen samtid. De står i midtgangen og i «korsarmsgangene», og kan nærmest oppfattes som felter/stasjoner å stoppe på, akkurat som når vi hopper paradis.

I tillegg til denne serien med «reisekister», har jeg laget en serie på ca 15 arbeider med «fendere», «bøyer», «pullere», «frø» og «timeglass». Ved siden av at begrepene fender, bøye, puller og timeglass kan tenkes billedlig om i seg selv, har hvert enkelt objekt ulikt uttrykk. En «fender» er for eksempel potent og fyldig med en innfelt barnetegning av en «glad sommerfug», mens en annen fender er sammentrykket som pga av stort press og har innfelt en barnetegning med en person som kjemper i uvær.

Utstillingen er en del av prosjektet «In Transit No Borders», hvor jeg arbeider ut fra tanker om globalisering, migrasjon og menneskeverd. Som helhet handler utstillingen om håp til tross for dystre menneskeskapte katastrofer, både med natur, miljø, terror og krig.

Til utstillingen har jeg fått utstillingsstipend fra Norsk Kulturråd.

 

 

 

 


© 2016 Tollef Thorsnes. All Rights Reserved.
Hjem | Om Tollef ThorsnesUndervisning | UtstillingerUtsmykninger | Bøker & artikler | FilmerGalleri | Kontakt
Laget av Lundh Media