Thollef Thorsnes

 

Hjem Om Tollef Thorsnes Undervisning Utstillinger Utsmykninger Bøker & Artikler Filmer Galleri Kontakt
                 

Stille forventning - Solberg Atelier

 

«Stille forventning» er et utstillingsprosjekt i Solberg Atelier i desember 2015. Solberg Atelier er opprinnelig en kirke fra 1873. Bygningen ligger landlig og fredelig sentralt i Vestfold i Re kommune. Kirken ble bygget og brukt som kirke frem til 2012 av Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn (DELK), og er den første kirken DELK bygget.
I utstillingen «Stille forventning» samspiller dette opprinnelige protestantiske kirkerommet med russiske ortodokse ikoner, spanske katolske trefigurer og mine egne samtidsorienterte objekter.
I kurateringen er det lagt vekt på både tematisk og estetisk samspill mellom de ulike uttrykksmåtene.  For å oppnå et godt tematisk samspill er det tenkt på hva de ulike verkene kan representere og hvilke relasjoner de kan skape. For å oppnå et godt estetisk samspill er det tenkt på hvordan de ulike verkene er komponert, med formale virkemidler som farger, proporsjoner, linjer og materialitet. I sammenstillingene tilbys mottakerne derfor en ny helhet, hvor det kan være naturlig å se og oppleve de ulike uttrykksmåtene som et samlet multimodalt uttrykk.
Stor takk til Kjell Strand i Galleri KS for utlån av russiske ikoner og spanske trefigurer, til Tore Dvergastein ved Tunsberg Bispedømme og Høgskolen i Buskerud og Vestfold for samarbeid og støtte.

 

 

 

 


© 2015 Tollef Thorsnes. All Rights Reserved.
Hjem | Om Tollef ThorsnesUndervisning | UtstillingerUtsmykninger | Bøker & artikler | FilmerGalleri | Kontakt
Laget av Lundh Media